Trump ar urma să semneze luni noul decret cu privire la imigraţie

Trump ar urma să semneze luni noul decret cu privire la imigraţie
Sursa: www.news.ro Foto: newyorker.com 05.03.2017 14:54
Preşedintele american Donald Trump ar urma să semneze luni o nouă versiune a decretului său cu privire la imigraţie, suspendat de justiţie după ce a provocat o enormă controversă şi haos pe aeroporturi, potrivit presei americane, scrie AFP.

Preşedintele va semna noul decret la Departamentul pentru Securitate Internă, potrivit Politico, care citează oficiali de rang înalt din cadrul Guvernului.

Era imposibil să se afle ce schimbări a prevăzut Trump să introducă prin noul text, potrivit acestei publicaţii specializate în informaţii politice.

Decretul din 27 ianuarie interzicea intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană pe o perioadă de 90 de zile, a tuturor refugiaţilor timp de 120 de zile şi a refugiaţilor sirieni în mod permanent.

Decretul - care a provocat indignare în întreaga lume şi un val de proteste în Statele Unite - a antrenat haos pe aeroporturi.

Trump a suferit două înfrângeri judiciare în privinţa decretului său de la 27 ianuarie. Pe 3 februarie, un judecător din Seattle (nord-vest) a blocat aplicarea documentului, iar pe 9 februarie Curtea de Apel din San Francisco (vest) a menţinut suspendarea.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI