Iranul a testat cu succes sistemul rus de apărare antiaeriană S-300

Iranul a testat cu succes sistemul rus de apărare antiaeriană S-300
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: Reuters 04.03.2017 12:05
Iranul a testat cu succes sistemul rus de apărare antiaeriană S-300, a anunţat sâmbătă postul public de televiziune iranian Irib, în contextul unor tensiuni în creştere între Teheran şi Washington după preluarea mandatului de preşedinte al SUA de către Donald Trump, informează AFP.

Televiziunea iraniană a precizat că 'mai multe obiective, în special o rachetă balistică şi o dronă, au fost doborâte' în timpul acestui test efectuat 'în prezenţa responsabililor politici şi militari într-o bază a apărării antiaeriene' situată în deşertul iranian.

Generalul Farzad Esmaili, comandant al apărării antiaeriene iraniene, a declarat pentru Irib că sistemul de apărare antiaeriană Bavar 373, produs de Iran, 'va fi testat în viitorul foarte apropiat', afirmând că el este 'mai modern decât S-300'.

''S-300 este un sistem fatal pentru inamic şi desfăşurarea sa alături de alte sisteme antiaeriene fac cerul ţării mai sigur'', a adăugat Esmaili.

În 2010, Rusia suspendase un contract de furnizare a sistemului S-300 către Iran, ca urmare a sancţiunilor impuse de ONU la adresa Teheranului, acuzat că încerca să se doteze cu arma atomică.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI