Rezultatele preluate miercuri de Reuters arată că Macron va obţine pe 23 aprilie 25,5% din voturi, iar reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, 24%. Ambii candidaţi au scăzut cu 0,5% faţă de sondajul Elabe precedent. Ei s-ar califica astfel în turul al doilea, care va avea loc pe 7 mai, când potrivit ultimului sondaj Macron ar urma să câştige cu 63%, faţă de 37% pentru Le Pen.

Conservatorul Francois Fillon este creditat cu 18%, în urcare pentru prima dată — de la 17% — după izbucnirea scandalului privind locurile de muncă fictive pentru membri ai familiei sale.

Şi candidatul de extremă stângă Jean-Marc Melenchon a crescut, de la 13,5% la 15%, pe seama scăderii socialistului Benoit Hamon de la 11,5% la 10%. Fostul premier socialist Manuel Valls a anunţat miercuri că va vota pentru Macron, nu pentru reprezentantul partidului său şi al preşedintelui în exerciţiu, Francois Hollande. Valls a pierdut în favoarea lui Hamon alegerile interne pentru desemnarea candidatului Partidului Socialist, după ce Hollande a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat.