FOTO

Theresa May a semnat scrisoarea care va declanşa Brexitul

Theresa May a semnat scrisoarea care va declanşa Brexitul
Sursa: jurnal.md Foto: reuters.com 29.03.2017 07:22
Şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a semnat scrisoarea oficială care va fi prezentată astăzi la Bruxelles pentru a marca declanşarea de către Regatul Unit a procesului de ieşire din Uniunea Europeană, notează AFP.

În această fotografie oficială difuzată de Downing Street, poate fi văzută Theresa May la momentul semnării scrisorii de activare a articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, care va fi remisă în cursul zilei de miercuri preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrie Agerpres.


 

Serviciile premierului au făcut totodată publice fragmente din discursul pe care ea intenţionează să-l susţină în faţa parlamentarilor britanici miercuri dimineaţa, în care le va anunţa activarea oficială a Brexitului.

”Atunci când mă voi aşeza la masa negocierilor, în următoarele luni, voi reprezenta toate persoanele din Regatul Unit - tinerii şi bătrânii, bogaţii şi săracii (...) şi, da, cetăţenii europeni care au făcut din această ţară casa lor”, urmează să spună ea miercuri în Parlament.

”În faţa oportunităţilor care se vor prezenta în faţa noastră în acest periplu memorabil, valorile noastre împărtăşite, interesele noastre şi ambiţiile noastre pot şi trebuie să ne unească”, urmează ea să-şi exprime dorinţa şi să îndemne la o ţară ”sigură pentru copiii şi nepoţii noştri”, ”mai puternică” şi ”mai dreaptă”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI