SUA consideră arestările din Rusia un afront la adresa democraţiei

SUA consideră arestările din Rusia un afront la adresa democraţiei
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 27.03.2017 08:35
Statele Unite consideră arestarea a sute de persoane la manifestaţiile împotriva corupţiei din Rusia un afront adus democraţiei, a afirmat duminică purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, într-un comunicat citat de AFP.

"Statele Unite condamnă cu fermitate reţinerea a sute de manifestanţi paşnici în întreaga Rusie. Reţinerea manifestanţilor paşnici, a observatorilor drepturilor omului şi a ziariştilor este un afront la adresa valorilor democratice fundamentale", a arătat Toner într-o declaraţie de presă. "Statele Unite vor urmări situaţia şi facem apel la guvernul rus să elibereze imediat manifestanţii paşnici", a adăugat el. "Ruşii, ca şi oamenii de pretutindeni, merită un guvern care sprijină schimbul liber de idei, o guvernare transparentă şi responsabilă, un tratament egal în faţa legii şi posibilitatea de exercitare a drepturilor fără teama de represalii".

Poliţia din Moscova a anunţat arestarea a circa 500 de persoane la un miting neautorizat convocat de opozantul Aleksei Navalnîi, care a fost de asemenea reţinut. Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea manifestaţiilor, afirmă că ar fi vorba de "cel puţin 933 de persoane" în capitală şi alte zeci în provincie. La Sankt Petersburg, unde s-au adunat duminică aproximativ 4000 de protestatari, au avut loc peste 130 de arestări, relatează agenţia Interfax, preluată de AFP.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI