Şase asistenţi umanitari au fost ucişi în Sudanul de Sud

Şase asistenţi umanitari au fost ucişi în Sudanul de Sud
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 27.03.2017 06:27
Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat duminică moartea a şase asistenţi umanitari în Sudanul de Sud, transmite Reuters. Aceştia au fost ucişi sâmbătă într-o ambuscadă, pe drumul dintre capitala Juba şi localitatea Pibor.

Niciodată de la începutul războiului civil din Sudanul de Sud, în decembrie 2013, nu s-a înregistrat un incident cu atât de multe victime în rândul celor care furnizează ajutoare populaţiei, a precizat ONU. În total, conflictul a costat vieţile a 79 de lucrători umanitari, dintre care 12 anul acesta, când au fost atacate cel puţin opt convoaie cu ajutoare.

Coordonatorul ONU pentru Sudanul de Sud, Eugene Owusu, s-a declarat "consternat şi revoltat de uciderea odioasă" a celor şase şi a făcut apel la sprijin: "Îi implor pe toţi cei aflaţi în poziţii de forţă să se ridice la înălţimea responsabilităţilor pe care le au şi să oprească asta, deoarece ei sunt în ultimă instanţă răspunzători pentru ceea ce se întâmplă sub supravegherea lor".

Observatorii ONU consideră că guvernul condus de preşedintele Salva Kiir este principalul vinovat de catastrofa umanitară din Sudanul de Sud.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI