Irakul anchetează moartea civililor la Mosul

Irakul anchetează moartea civililor la Mosul
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 27.03.2017 08:57
Autorităţile irakiene anchetau duminică loviturile aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic de la Mosul, soldate cu numeroase victime civile, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Martorii oculari şi autorităţile locale afirmă că zeci de morţi au fost scoşi din ruinele cartierului Jadida din Mosul, rămase după loviturile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA. Militarii irakieni susţin că 61 de cadavre au fost recuperate dintr-o clădire minată de luptătorii Statului Islamic, care nu pare să fi fost lovită de aviaţie.

Un fotograf al agenţiei France Presse a observat direct, duminică, cum voluntari şi membri ai apărării civile scoteau morţii de sub dărâmăturile din cartierul respectiv, unde au fost complet distruse cel puţin şase case.

O oficialitate medicală din provincia Ninive, citată de Reuters, a vorbit duminică despre 160 de morţi înmormântaţi de apărarea civilă.

Coaliţia internaţională a recunoscut sâmbătă că a efectuat un raid aerian la Mosul pe 17 martie şi a anunţat că defăşoară propria anchetă privind uciderea unor civili în această operaţiune.

Armata irakiană şi coaliţia bombardează partea de est a oraşului pentru a sprijini ofensiva trupelor care încearcă din februarie să recupereze de la Statul Islamic şi sectorul de vest din Mosul, după ce au recucerit partea de est.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI