Atacatorul Masood a intrat cu peste 120 de kilometri pe oră în trecătorii de pe podul Westminster

Atacatorul Masood a intrat cu peste 120 de kilometri pe oră în trecătorii de pe podul Westminster
Sursa: www.news.ro Foto: bbc.com 27.03.2017 18:34
Autorităţile britanice au anunţat că atacatorul Khalid Masood conducea cu peste 120 de kilometri pe oră atunci când a intrat în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în atentatul de săptămâna trecută, inclusiv Masood, transmite BBC.

De asemenea, alte 50 de persoane au fost rănite în atentatul de săptămâna trecută, care s-a desfăşurat în doar 82 de secunde.

Poliţia Metropolitană a precizat că nu va comenta cu privire la detaliile unei anchete în desfăşurare, dar maşina atacatorului a fost văzută de mai multe ori în zonă, înainte de a intra cu peste 120 de kilometri pe oră în trecătorii de pe podul Westminster.

Anterior, anchetatorii au precizat că atacatorul a acţionat de unul singur, dar nu au stabilit până în acest moment ”de ce atacatorul a comis aceste acţiuni de negrăit”.

”Trebuie să acceptăm cu toţii că există o posibilitate să nu înţelegem niciodată asta”, a declarat un reprezentant al Scotland Yard.

Khalid Masood (52 de ani) s-a născut drept Adrian Ajao în Kent şi a locuit pentru o perioadă în Arabia Saudită.

De asemenea, atacatorul are două fiice dintr-o relaţie anterioară cu afacerista Jane Harvey, cu care a locuit o perioadă în satul Northian near Rye din East Sussex. Ajao are alţi doi copii, un fiu şi o fiică, din cea mai recentă relaţie a sa, cu partenera Rohey Hydara.

Ajao şi Hydara au locuit împreună până în perioada sărbătorilor de iarnă într-o casă din Birmingham. Ulterior, Hydara s-a mutat pentru a avea grijă de mama sa într-un cartier din estul Londrei.

În Bimingham, fostul profesor a supravieţuit din ajutoarele sociale primite de la Guvernul Marii Britanii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI