Manifestaţiile au început în mai multe oraşe din estul Rusiei,dar şi la Moscova. În capitala rusă poliţia a desfăşurat importante efective de-a lungul traseului prevăzut al demonstranţilor.

Circa 1.500 de persoane au mărşăluit în oraşele siberiene Krasnoiarsk şi Omsk, iar la Vladivostokîn jur de 700 de persoane au manifestat, dintre care 10 au fost arestate.

Aleksei Navalnîi a anunţat pe site-ul său că manifestaţii anticorupţie erau prevăzute pentru duminică în 99 de oraşe, însă în 72 dintre acestea autorităţile s-au opus desfăşurării protestelor.

Navalnîi a lansat un apel la organizarea acestor proteste după ce la jumătatea lui martie a publicat un raport în care îl acuza pe premierul rus Dmitri Medvedev că deţine controlul asupra unui imperiu imobiliar, prin intermediul unui ONG.

Înregistrarea video publicată de opozantul rus pe YouTube, în care descrie tacticile la care ar fi recurs premierul rus, a fost vizionată de peste 11 milioane de ori, dar Medvedev nu a reacţionat până în prezent.