Autorităţile congoleze au precizat că militanţii au atacat un convoi poliţienesc, care părăsise localitatea Tshikapa şi se îndrepta spre Kananga.

”Ei au fost prinşi de către militanţi şi aproximativ 40 au fost decapitaţi”, a declarat preşedintele legislativului din provincia Kasai, Francois Madila Kalamba.

Militanţii sunt adeseori înarmaţi cu maceta, dar rareori lansează atacuri cu arme de foc. În urma ambuscadei, aceştia au reuşit să obţină mai multe arme şi vehicule ale poliţiei din Republica Democrată Congo.

Preşedintele Societăţii Civile din Kasai, Corneil Mbombo, a confirmat de asemenea decapitarea a 40 de poliţişti congolezi în urma ambuscadei sângeroase.

Insurgenţa s-a extins deja în cinci provincii şi reprezintă o ameninţare serioasă la adresa securitătăţii ţării, dar şi a conducerii preşedintelui Joseph Kabila. 

Republica Democrată Congo a fost cuprinsă de violenţă după ce preşedintele a refuzat să se retragă de la putere la finalizarea mandatului său constituţional. Peste 400 de persoane şi-au pierdut viaţa în aceste violenţe, potrivit Naţiunilor Unite.

Militanţii Kamuina Nsapu lansează atacuri în mod independen şi în lipsa unei structuri de putere clare, după ce insurgenţa s-a extins rapid în mai multe provincii din a doua naţiune ca mărime a Africii.