Francois Hollande a sosit la Singapore pentru prima etapă a ultimului său turneu diplomatic

Francois Hollande a sosit la Singapore pentru prima etapă a ultimului său turneu diplomatic
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 26.03.2017 14:05
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a sosit duminică la Singapore, prima etapă a ultimului său turneu diplomatic din timpul mandatului său de cinci ani, turneu ce va continua în Malaezia şi Indonezia, informează AFP.

Dominat de mize economice şi de probleme ce ţin de apărare, acest turneu în Asia de Sud-Est ce se va încheia miercuri la Jakarta şi vizează în principal întărirea legăturilor cu o regiune "cu un potenţial economic puternic", potrivit Palatului Elysee.

Francois Hoollande va mai avea până la finalul mandatului său, la mijlocul lunii mai, un singur alt angajament major în străinătate, după circa 230 de vizite oficiale în toată lumea, începând din 2012: summitul european post-Brexit, ce va avea loc în 29 aprilie la Bruxelles.

Circa 40 de directori de companii franceze, precum şi secretarul de stat pentru Industrie, Christophe Sirugue, îl însoţesc pe Hollande în acest turneu în Asia.

Înainte chiar de a avea o întrevedere cu omologul său singaporez Tony Tan Keng Yam, Francois Hollande se va întâlni cu şefii de întreprinderi franceze prezente în Singapore. Şeful statului francez îşi va continua luni vizita la Singapore prin deschiderea unui forum al celor 170 de start-up-uri prezente în acest oraş-stat şi cu un discurs asupra situaţiei regionale şi internaţionale susţinut în faţa extrem de prestigioasei "Conferinţe de la Singapore".

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI