Australia emite ordin de evacuare în zona de coastă în faţa venirii ciclonului Debbie

Australia emite ordin de evacuare în zona de coastă în faţa venirii ciclonului Debbie
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 26.03.2017 16:06
Autorităţile din Australia au emis duminică ordin de evacuare pentru mai multe comunităţi de pe coastă în statul Queensland, în nord-estul ţării, în faţa venirii ciclonului Debbie, cel mai puternic din ultimii ani, relatează EFE.

Biroul de meteorologie a informat că furtuna de categoria 4 avansează în Pacific cu vânturi de peste 250 de kilometri pe oră şi se aşteaptă să atingă continentul marţi dimineaţă în zona Townsville, la aproape o mie de kilometri distanţă nord de Brisbane, capitala statului.

Directorul general al biroului, Bruce Gunn, a avertizat că venirea ciclonului ar putea provoca valuri foarte mari în numeroase zone de coastă.

Potrivit lui Gunn, Debbie va fi cel mai puternic ciclon care va afecta Australia de la Yasi în 2011, care a generat valuri foarte înalte care au măturat coasta şi au provocat numeroase pagube în zona litoralului.

Consiliul regional din Whitsunday, unde se aşteaptă ca ciclonul să atingă prima dată pământul, a emis ordin de evacuare pentru mai multor comunităţi de pe litoral, în timp ce guvernul local a informat că şcolile vor fi luni închise.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI