Potrivit autorităţilor britanice, acesta este Khalid Masood, individul care miercuri a înjughiat mortal un poliţist la intrarea în curtea Parlamentului britanic, a ucis doi turişti şi a rănit zeci de oameni după ce a intrat intenţionat cu maşina în mulţime pe Podul Westminster din Londra. Ulterior, unul dintre răniţii internaţi în spital în stare gravă, un bărbat în vârstă de 75 de ani, a murit.

Oficialii poliţiei metropolitate au precizat că sunt investigate în continuare legăturile pe care le avea autorul atacului, dar şi posibilele sale motivaţii.

De altfel, Scotland Yard a precizat că bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei se numeşte Khalid Masood, un islamist care a fost la un moment dat în atenţia serviciilor secrete. 

"L-am numit pe teroristul mort Khalid Masood - acum ştim că numele pe care l-a primit la naştere a fost Adrian Russell Ajao", se arată într-un mesaj publicat de Scotland Yard pe Twitter.

"Khalid Masood, care avea 52 de ani, s-a născut în Kent pe 25 decembrie 1964, iar anchetatorii cred că în ultima perioadă a trăit în regiunea Midlands Vest. Khalid Masood a utilizat mai multe pseudonime", a mai transmis Scotland Yard.

Potrivit The Independent, Masood, care s-a născut în Kent ca Adrian Elms, cunoscut şi sub numele de Adrian Ajao în urma căsătoriei mamei sale, a fost împuşcat mortal de poliţie după uciderea patru persoane în atacul terorist.

Poliţia a făcut apel ca oricine l-a cunoscut pe "Masood" să contacteze autorităţile pentru a se afla dacă acesta a acţionat „singur, fiind inspirat de propaganda teroristă“ sau dacă a fost încurajat şi susţinut pentru a comite atrocităţile.

Poliţia Metropolitană a mai anunţat vineri după-amiază că bilanţul răniţilor a crescut la la 50 de persoane, şase fiind în continuare în stare critică. Doi dintre răniţi au leziuni care le pun viaţă în pericol, transmite BBC.