Angela Merkel nu se teme că alte state UE ar putea dori să părăsească Blocul comunitar după Brexit

Angela Merkel nu se teme că alte state UE ar putea dori să părăsească Blocul comunitar după Brexit
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: AFP 24.03.2017 13:31
Cancelarul german Angela Merkel este de părere că alte state UE nu vor urma exemplul M.Britanii de a părăsi Blocul comunitar, adăugând că, în pofida diferenţelor de idei între statele membre, viziunea generală despre viitorul UE este în favoarea intensificării cooperării, notează Reuters.

Întrebată în legătură cu posibilitatea ca alte state UE să urmeze exemplulul britanic, cancelarul german a declarat pentru cotidinaul Passauer Neue Presse că "nu, deşi desigur că statele membre au idei diferite despre cum ar trebui să ne modelăm viitorul, însă calea generală este clară: mai multă cooperare".

Merkel a identificat zona securităţii, controlul frontierelor externe ale UE, politica economică şi combaterea terorismului islamic drept domenii de cooperare.

Cancelarul de la Berlin a mai adăugat că iniţierea procesului de Brexit nu va eclipsa summitul UE de sâmbâtă, ce va marca scurgerea a 60 de ani de la semnarea actului fondator al Uniunii Europene, Tratatul de la Roma.

Premierul britanic Theresa May ar urma să iniţieze miercuri procesul de Brexit.

"Munca în anii următori va avansa în ambele direcţii: Pe o parte, negocierile pentru ieşirea Marii Britanii, pe de altă parte, discuţiile despre cu să pregătim UE cu 27 de membri pentru viitor", a adăugat Merkel.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI