Poroşenko susţine că uciderea fostului deputat rus, Denis Voronenkov, este un act de terorism sponsorizat de Moscova

Poroşenko susţine că uciderea fostului deputat rus, Denis Voronenkov, este un act de terorism sponsorizat de Moscova
Sursa: jurnal.md/news.ro Foto: unian.net 23.03.2017 15:29
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a acuzat joi după-amiază că împuşcarea mortală a unui fost parlamentar rus în faţa hotelului Premier Palace din Kiev reprezintă un act de terorism ”la nivel statal” sponsorizat de către Moscova.

Potrivit autorităţilor ucrainene, ex-parlamentarul comunist Denis Voronenkov a fost ucis în timp ce ieşea dintr-un hotel alături de bodyguardul său, iar presupusul asasin a fost rănit în urma atacului, transmite Reuters. 

”Vorbim de un act de terorism la nivel statal din partea Rusiei, după ce el a fost forţat să-şi părăsească ţara fără niciun motiv. Voronenkov a fost unul dintre martorii principali ai agresiunii ruse împotriva Ucrainei şi avea informaţii despre rolul jucat de Ianukovici în desfăşurarea de trupe ruse în Ucraina”, a declarat Poroşenko.

Denis Voronenkov a fugit în octombrie împreună cu soţia şi copilul său din Rusia. El a primit cetăţenie ucraineană şi a devenit un critic vehement al puterii de la Kremlin. De asemenea, acesta i-a ajutat pe anchetatorii ucraineni să construiască un dosar de trădare împotriva fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Ex-parlamentarul a devenit cunoscut drept unul dintre autorii legii care interzicerea instituţiilor sau persoanelor străine să deţină instituţii mass-media în Rusia. Într-un interviu, acesta a condamnat fraudarea votului pentru anexarea Crimeei din Duma de Stat. Fostul parlamentar a explicat că, deşi documentele arată că ar fi votat pentru anexare, el nu a fost prezent la Parlament..

Voronenkov considera că este în siguranţă în metropola Kiev.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI