Irak: Peste 100 de civili au fost ucişi într-o explozie la Mosul

Irak: Peste 100 de civili au fost ucişi într-o explozie la Mosul
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 23.03.2017 17:46
Peste 100 de civili au fost ucişi într-o puternică explozie produsă miercuri într-un cartier rezidenţial din Mosul, în nordul Irakului, transmite joi DPA, citând un comandant militar şi o asociaţie de activişti.

Conform lui Mohammed al-Jabouri, comandant în campania irakiană de recucerire a oraşului Mosul din mâinile Statului Islamic, au fost găsite 108 cadavre.

Informaţia cu privire la explozie, despre care se crede că a avut loc miercuri, a apărut abia joi.

Potrivit lui Al-Jabouri, explozia s-a produs în zona al-Jadida, aproape de partea vestică a oraşului, la origine aflându-se mine amplasate de jihadiştii Statului Islamic.

Platforma de activism independentă Mosul Eye a indicat un bilanţ de 130 de victime, printre care femei şi copii, rezultat în urma unei duble explozii. În acea zonă au tras cu rachete şi forţele poliţiei federale irakiene, a precizat aceeaşi sursă.

Oraşul Mosul, al doilea ca mărime din Irak, este principalul fief al Statului Islamic în această ţară.

Din 19 februarie, armata irakiană înaintează dinspre sudul oraşului, reuşind să cucerească mai multe cartiere din mâinile Statului Islamic.

Această înaintare constituie faza a doua a operaţiunii lansate la 17 octombrie 2016 de către forţele irakiene sprijinite de coaliţia internaţională sub comandament american.

Obiectul este preluarea în totalitate a controlului asupra oraşului Mosul, cucerit în iunie 2014 de organizaţia ultraradicală sunnită în cursul unei ofensive-fulger care i-a permis să se instaleze în zone vaste din teritoriul irakian la vest şi nord de Bagdad.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI