Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a declarat că ipoteza de lucru este în prezent că atacul de miercuri de la Westminster a avut legătură cu terorismul islamic şi că poliţia verifică în prezent dacă şi alţi oameni au fost implicaţi, relatează Reuters.

“Parlamentul nu poate fi închis ermetic”, dar va fi făcută o revizuire a securităţii clădirii, a precizat Fallon, citat de Sky News.

“Londra merge la serviciu în această dimineaţă (joi – n.r.). Londra nu a văzut niciodată aşa ceva, dar merge mai departe”, a adăugat el, subliniind: “Nu vom lăsa ca acest tip de terorism să câştige”.

Un minut de reculegere va fi ţinut joi, la ora locală 9.30 (11.30 ora României), în Parlamentul britanic, în memoria victimelor atacului de miercuri, de la Westminster, relatează Reuters.

Conducerea Parlamentului a decis coborârea în bernă a steagurilor de pe clădire, în urma atacului.

Premierul Theresa May urmează să se adreseze Legislativului în cursul zilei.

Între timp, Podul Westminster este închis în continuare joi, iar numeroşi poliţişti sunt desfăşuraţi în zonă. Capitala este survolată de numeroase elicoptere.

Staţia de metrou Westminster, aflată în apropiere, în normal extreme de aglomerată dimineaţa, nu este accesibilă de la suprafaţă.

Şeful departamentului antiterorism din Scotland Yard, Mark Rowley, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că forţele de ordine au verificat şase adrese şi au făcut şapte arestări în urma atacului de miercuri, de la Londra. El a precizat că ofiţerii verifică adrese din Birmingham şi din alte părţi ale ţării.

Potrivit autorităţilor, poliţia crede că atacatorul a acţionat singur şi a fost “inspirat de terorismul internaţional”. Poliţia a cerut presei să nu publice identitatea atacatorului şi nu a precizat naţionalitatea acestuia.

Anterior, presa a scris că zeci de ofiţeri de poliţie înarmaţi au descins la o proprietate de pe şoseara Hagley din Birmingham, iar forţele de ordine au închis zona timp de câteva ore. Potrivit BBC News, maşina folosită în atacul de la Londra ar fi fost închiriată din zonă pe 16 martie.

Poliţia britanică a revizuit joi bilanţul atacului terorist de la Londra, la patru morţi, relatează Reuters.

Este vorba despre doi pietoni – o femeie de 40 de ani şi un bărbat de aproximativ 50 de ani – de atacator şi de ofiţerul Keith Palmer. Anterior, bilanţul anunţat era de cinci morţi.

Alte 29 de persoane sunt tratate în prezent în cinci spitale din capitala Marii Britanii. Şapte oameni sunt în stare critică.