OSDO: Cel puţin 33 de civili, ucişi într-un raid al coaliţiei asupra unui centru de refugiaţi în Siria

OSDO: Cel puţin 33 de civili, ucişi într-un raid al coaliţiei asupra unui centru de refugiaţi în Siria
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 22.03.2017 11:26
Cel puţin 33 de civili au fost ucişi în Siria, într-un raid aerian întreprins de coaliţia internaţională antijihadistă sub comandamentul SUA asupra unei şcoli ce serveşte ca centru pentru refugiaţi, a anunţat miercuri organizaţia non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Potrivit OSDO, atacul a avut loc marţi la sud de Al-Mansoura, oraş aflat în mâinile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în provincia Raqqa.

"Putem confirma că 33 de persoane au fost ucise. Este vorba de strămutaţi din Raqqa, Alep şi Homs", a declarat directorul organizaţiei, Rami Abdel Rahman. "Operaţiunile pentru scoaterea trupurilor de sub dărâmături continuă. Doar două persoane au fost scoase în viaţă", a adăugat el.

Organizaţia non-guvernamentală, cu sediul în Marea Britanie dar care beneficiază de o amplă reţea de surse de informaţii şi medicale în Siria, a subliniat totodată că poate determina cine a întreprins raidurile după tipul de aparate militare, localizarea lor şi muniţiilor folosite.

"Raqqa şi Being Slaughtered Silently", un grup militant ce publică informaţii din Raqqa, a informat de asemenea cu privire la aceste raiduri. "Şcoala care a fost vizată găzduia în jur de 50 de familii de refugiaţi", a precizat el.

Raqqa este fieful din Siria al jihadiştilor din SI, care deţin de asemenea controlul asupra unei bune părţi din provincia cu acelaşi nume.

Forţele Democrate Siriene (FDS), o alianţă arabo-kurdă susţinută de coaliţia internaţională, desfăşoară în prezent o ofensivă pentru recucerirea Raqqa.

Coaliţia internaţională, care desfăşoară de asemenea lovituri împotriva jihadiştilor în Irak, a recunoscut la începutul lui martie că a cauzat moartea a cel puţin 220 de civili în cele două ţări, de la începutul lui 2014. Unii observatori au făcut referire la un bilanţ şi mai grav.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI