La ceremonia din interiorul staţiei de metrou aflate în apropierea sediului Comisiei Europene au fost prezenţi, printre alţi, Regele Philippe şi Regina Mathilde şi premierul belgian, Charles Michel.

Soţia unui bărbat decedat în atacul de la Maelbeek a citit o poezie despre pierderea soţului său, scrisă de ea la scurt timp după tragedie.

Potrivit cotidianelor belgiene Le Soir şi La Derniere Heure, angajaţii de la societatea de metrou din Bruxelles (STIB) s-au oprit din lucru timp de un minut, 'pentru a arăta că ce s-a întâmplat în urmă cu un an nu poate fi uitat şi că ei răspund mereu 'prezent' pentru Bruxelles'. Călătorii au fost invitaţi să se alăture acestui gest simbolic, aplaudând.

Anterior, un minut de reculegere s-a ţinut miercuri dimineaţa şi la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem, unde pe 22 martie 2016, la ora 07:58 (06:58 GMT), au avut loc două explozii cu bombe.

La 22 martie 2016, doi kamikaze şi-au detonat centurile explozive în terminalul aeroportului, ei fiind iniţial însoţiţi de un al treilea terorist care a fugit şi a fost capturat două săptămâni mai târziu. Atentatele de la Bruxelles comise în martie anul trecut s-au soldat cu 32 de morţi şi peste 300 de răniţi.