O serie de sondaje realizate după emisiune l-au prezentat pe Macron drept candidatul care a dominat dezbaterea şi i-a convins cel mai mult pe telespectatori.

Cea mai slabă prestaţie a avut-o candidatul Partidului Socialist, Benoît Hamon, indică aceleaşi sondaje.

Potrivit unui sondaj realizat de agenţia Harris Interactive pentru website-ul de ştiri Atlantico, 20% dintre cei care au urmărit confruntarea au spus că l-au apreciat cel mai mult pe politicianul de centru Emmanuel Macron. Pe al doilea loc s-a clasat candidata formaţiunii de extremă dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen.

O cercetare realizată de institutul de sondaje Elabe pentru postul BFMTV arată că 29% dintre cei chestionaţi au spus că Macron a fost candidatul "cel mai convingător", fiind urmat de Jean-Luc Mélenchon, apreciat de 20% dintre participanţii la sondaj, şi de Le Pen şi Francois Fillon, plasaţi la egalitate, cu 19%.

Sondajul institutului OpinionWay pentru ziarul Le Point arată că 24% dintre telespectatorii chestionaţi l-au apreciat cel mai mult pe Macron, iar 19%, pe Fillon şi Le Pen.

Potrivit audienţelor măsurate de agenţia Médiamétrie, aproape 10 milioane de telespectatori au urmărit dezbaterea TV de luni seara.

Confruntarea a înregistrat cea mai mare rată de audienţă reuşită anul acesta de vreun post TV din Franţa, scrie Politico, citând postul TF1, care a difuzat disputa.