Coreea de Nord: Un nou test balistic a eşuat

Coreea de Nord: Un nou test balistic a eşuat
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 22.03.2017 07:58
Coreea de Nord a suferit probabil o înfrângere miercuri cu ocazia unui nou test balistic, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, la peste două săptămâni după ce Phenianul a lansat alte patru rachete, scrie AFP.

"Coreea de Sud şi Statele Unite sunt la curent cu lansarea unei rachete nord-coreene şi bănuiesc că s-a soldat cu un eşec", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Îngrijorarea creşte pe scena internaţională după o serie de tiruri cu rachetă ale Coreii de Nord, care a desfăşurat de asemenea în 2016 două teste nucleare. La 6 martie, Phenianul a lansat patru rachete, explicând că ar fi vorba de un exerciţiu în vederea atacării bazelor americane din Japonia.

Phenianul, care a anunţat că a testat un puternic motor de rachetă la sfârşitul săptămânii trecute, test care a coincis cu o vizită în regiune a secretarului de stat american Rex Tillerson, vrea să producă o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

În luna ianuarie, Seulul a atras atenţia că Phenianul deţine suficient plutoniu pentru a produce 10 bombe nucleare, precum şi o capacitate 'considerabilă' de producţie de arme care folosesc uraniu îmbogăţit.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI