ALERT

Alertă teroristă la Londra: Împuşcături şi oameni călcaţi de o maşină lângă Parlamentul britanic; Cel puţin 12 persoane au fost rănite

Alertă teroristă la Londra: Împuşcături şi oameni călcaţi de o maşină lângă Parlamentul britanic; Cel puţin 12 persoane au fost rănite
Sursa: jurnal.md Foto: AP 22.03.2017 17:05
18:48
Update

Atacul de pe Podul Westminster din Londra: Doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar mai mulţi răniţi sunt în stare foarte gravă

Cel puţin două persoane au murit în urma atacului terorist care a avut loc în apropiere de sediul Parlamentului britanic, potrivit unor surse citate de postul Sky News.

Sursa citată precizează că multe dintre persoanele rănite aflate în grija medicilor de la spitalul londonez St. Thomas au suferit răni cumplite.Postul BBC rezumă principalele momente ale incidentului de securitate care a avut loc miercuri în zona de lângă sediul Parlamentului, incident pe care Poliţia Metropolitană îl califică drept unul de natură teroristă, scrie Agerpres.

Bilanţul iniţial al incidentului de pe Podul Westminster era de cel puţin 12 răniţi.

18:14 // Incidentul de la Westminster este tratat drept un atac terorist, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un mesaj pe Twitter preluat de mass-media britanice.

„Tratăm incidentul drept un atac terorist până la momentul când vom avea mai multe informaţii”, se arată în mesaj.

17:44 // Într-un incident separat, un poliţist a fost înjunghiat de către un bărbat care a intrat în clădirea Parlamentului, înarmat cu un cuţit. Atacatorul l-a rănit pe poliţist, fiind apoi împuşcat de un alt om al legii, relatează Reuters şi Sky News. Nu este clar, deocamdată, care este starea răniţilor.

Legislativul şi-a suspendat activitatea, iar parlamentarilor li s-a cerut să nu părăsească sediul. În clădire au fost detaşaţi mai mulţi poliţişti înarmaţi. Premierul Theresa May se află în siguranţă.

17:10 // Preşedintele Camerei Comunelor le-a spus colegilor din camera inferioară că un poliţist a fost înjunghiat, iar atacatorul acestuia a fost împuşcat de poliţisti. De altfel, un fotograf al agenţiei Reuters a anunţat că a văzut două persoane sângerând puternic. Despre cea de-a doua persoană împuşcată nu se cunosc foarte multe detalii.

Incidentul a pornit de la un bărbat care ar fi vrut în intre înarmat cu un cuţit în Parlament.

Două inciente au avut loc miercuri după-amiază în capitala Marii Britanii. Două persoane au fost împuşcate, iar alte cel puţin zece au fost rănite de o maşină, în apropiere.

Se vorbeşte despre 12 răniţi, pe care un bărbat înarmat cu un cuţit i-ar fi înjunghiat. Atacatorul ar fi fost împuşcat de poliţişti.

O maşină a trecut în viteză peste mai multe persoane pe pdoul Westminster, din apropiere de Parlament. Cel puţin 10 persoane au fost rănite.

În aceleaşi momente, în faţa Parlamentului s-au auzit mai multe focuri de armă. Două persoane au fost rănite.Şedinţa Camerei Comunelor a fost suspendată, iar intrările în Parlament au fost blocate. Până la această oră nu se ştie dacă Theresa May, premierul britanic, se mai afla în clădire şi dacă a fost evacuată.

Un elicopter a ajuns la faţa locului pentru a prelua răniţii, iar transportul în comun în jurul Parlamentului, ca de altfel şi cel subteran, a fost blocat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI