Un ministru francez şi-a angajat fiicele minore în Parlament

Un ministru francez şi-a angajat fiicele minore în Parlament
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 21.03.2017 09:52
Ministrul de interne francez Bruno Le Roux şi-a angajat cele două fiice în calitate de asistente parlamentare în Adunarea Naţională pe când acestea erau în liceu, apoi studente, a relatat AFP, făcând referire la dezvăluirile dintr-o emisiune difuzată luni.

Citat în ancheta emisiunii Quotidien de pe canalul de televiziune TMC, ministrul socialist a recunoscut angajarea prin contract cu durată determinată (CDD) a fiicelor sale "în timpul verii, în special, în perioada vacanţelor şcolare, dar niciodată permanent", atunci când era deputat de Seine-Saint-Denis, un departament din nord-estul Parisului.

Potrivit Quotidien, cele două fiice ale ministrului au început să lucreze pentru tatăl lor în jurul vârstei de 15-16 ani şi au cumulat 14 şi, respectiv, 10 contracte CDD între 2009 şi 2016, pentru venituri ajungând la un total de aproximativ 55.000 de euro.

"Nicio legătură" cu cazul Fillon, susţine Le Roux, după inculparea fostului premier şi candidat al Republicanilor la prezidenţialele din 2017, Francois Fillon, pentru deturnare de fonduri publice, tăinuire şi complicitate la abuz de bunuri sociale în investigaţia privind angajarea fictivă a soţiei şi a doi copii la biroul parlamentar.

"Este vorba de o muncă de vară pe lângă un parlamentar. Şi când trebuie întocmit un clasament, când trebuie îndeplinite unele sarcini parlamentare, consider că este o bună ocazie să înveţi să faci asta", a declarat Le Roux în emisiune.

Conform jurnaliştilor, unele CDD efectuate de fiicele ministrului ca asistente parlamentare s-au suprapus cu stagii într-o întreprindere şi cu anul universitar în vara anului 2013 pentru una, cu 20 de zile în mai 2015 pentru alta.

"Fiecare contract era obiectul unor misiuni care au fost onorate (...), pentru că aceste misiuni au putut fi efectuate în orare separate înainte şi după stagiu, precum şi prin activitate la distanţă (muncă de redactare, actualizare de fişiere, cercetări etc.) şi în timpul mai multor zile suplimentare în toamnă", a răspuns cabinetul ministrului, potrivit emisiunii respective.

Le Roux a fost deputat de Seine-Saint-Denis din 1997 până la numirea sa în guvern în decembrie 2016 şi lider al grupului socialist din parlament din 2012.

În urma acestor dezvăluiri, Bruno Le Roux a fost convocat marţi de premierul Bernard Cazeneuve.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI