Poliţia a reţinut doi bărbaţi suspectaţi pentru furnizarea revolverului cu care era înarmat autorul atacului de pe aeroportul Orly

Poliţia a reţinut doi bărbaţi suspectaţi pentru furnizarea revolverului cu care era înarmat autorul atacului de pe aeroportul Orly
Sursa: www.news.ro Foto: twitter.com 21.03.2017 16:33

Poliţia franceză a reţinut luni doi bărbaţi suspectaţi că au fost implicaţi în furnizarea revolverului cu care era înarmat Ziyed Ben Belgacem, autorul atacului de pe aeroportul Orly, relatează AFP.

Cei doi, care sunt în curs de interogare, au 30, respectiv 43 de ani şi erau vizaţi de mandate de căutare de duminică.

Ei au fost identificaţi datorită informaţiilor primite de anchetatori şi celor oferite de companiile de telefonie.

Ziyed Ben Belgacem a fost ucis de forţele de ordine franceze sâmbătă dimineaţa, după ce a încercat să fure arma unui soldat care patrula terminalul sudic al aeroportul internaţional Orly.

Suspectul a reuşit să pună mâna pe arma soldatului francez, o femeie, după ce a ameninţat-o pe aceasta cu un pistol, dar a fost împuşcat mortal de alţi doi militari care patrulau al doilea mare aeroport al metropolei Paris.

Atacatorul a ţipat în timpul incidentului de pe aeroport ”că vrea să moară pentru Allah”.

Autopsia lui Belgacem a arătat că a consumat alcool şi droguri înainte de atac.

Autorităţile franceze sunt în alertă maximă în urma atentatelor jihadiste care au zguduit ţara în ultimii doi ani şi au revendicat vieţile a 230 de persoane.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI