Poliţia a izolat o zonă din centrul Bruxellesului pentru a verifica un vehicul ce transporta butelii

Poliţia a izolat o zonă din centrul Bruxellesului pentru a verifica un vehicul ce transporta butelii
Sursa: www.agerpres.ro Foto: EPA 02.03.2017 20:55
Poliţia belgiană a izolat joi o zonă din centrul oraşului Bruxelles, în timp ce echipe de genişti au început să verifice o maşină care transporta butelii cu gaz, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a poliţiei, relatează Reuters.

Ofiţerii de poliţie au oprit o maşină care avea câteva lumini roşii, iar când au verificat maşina, ei au descoperit butelii cu gaz şi au chemat echipele de genişti.

Autoritatea locală de transport a anunţat că o staţie de metrou din apropierea Gare du Midi a fost închisă.

Postul public de radio şi televiziune RTBF relatează că şoferul maşinii este un individ despre care există indicii că ar fi radicalizat.

"Poliţiştii l-au tras pe dreapta pentru viteză excesivă. Au reuşit să intervină şi să îl oprească. Persoana care se afla la volan era pe lista indivizilor radicalizaţi. I-au cerut să deschidă portbagajul, dar el a refuzat. L-au obligat să deschidă şi atunci au descoperit buteliile cu gaz", a declarat, pentru RTBF, Charles Picqué, primarul districtului Saint-Gilles.

Capitala Belgiei se află încă în stare de alertă la aproape un an de la atacurile teroriste comise de organizaţia jihadistă Statul Islamic la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi la o staţie de metrou. Atentatele din 22 martie 2016 s-au soldat cu 32 de morţi şi sute de răniţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI