"Părea animat în privinţa unui anumitor victime — al căror număr rămâne de precizat, între 8, 13 şi 14, — de un asemenea resentiment încât a dorit să le ia viaţa", a adăugat ea.

Directorul liceului şi patru elevi au fost răniţi în incidentul armat produs la liceul Tocqueville din Grasse, a precizat magistratul, dar niciunul dintre aceştia nu făcea parte dintre ţintele stabilite de atacator.

În stare de arest, adolescentul de 16 ani — fără tulburări mintale, potrivit concluziilor unui expert psihiatru, — a recunoscut că este autorul atacului armat, explicând ca a ajuns la liceu sărind gardul, cu armele învelite în doi saci şi puşca înfăşurată într-o bucată de pânză.

Presupusul lui complice în vârstă de 17 ani, despre al cărui rol nu au fost oferite detalii, a păstrat tăcerea în faţa poliţiştilor. În situaţie de abandon şcolar, el a fost reclamat de curând justiţiei pentru minori de către părinţii săi deoarece a trimis o scrisoare unui american închis în Ohio pentru trei crime comise într-un liceu.

Fratele său geamăn, care şi el fusese plasat în arest, a fost scos de sub acuzare şi pus în libertate.

Joi, agresorul a sfârşit prin a să preda fără să opună rezistenţă. Asupra lui, poliţiştii au găsit, printre altele, o puşcă, arme de foc şi grenade.

Procurorul din Grasse a exclus încă de joi orice legătură cu o "acţiune teroristă", mai scrie AFP.