Casa Albă a prezentat scuze Londrei după acuzaţiile privind presupusa interceptare a lui Donald Trump

Casa Albă a prezentat scuze Londrei după acuzaţiile privind presupusa interceptare a lui Donald Trump
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: nytimes.com 17.03.2017 18:33
Preşedinţia Statelor Unite a prezentat scuze Guvernului Marii Britanii după acuzaţiile că un serviciu secret britanic ar fi interceptat conversaţiile preşedintelui Donald Trump la cererea predecesorului acestuia, Barack Obama, relatează CNN.


Herbert McMaster, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, a discutat cu un reprezentant al Guvernului britanic despre situaţia generată de Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, care a acuzat Serviciul guvernamental britanic de informaţii (GCHQ) că ar fi interceptat conversaţiile din Turnul Trump în campania electorală din 2016, la ordinul preşedintelui Barack Obama.

Un oficial britanic a catalogat discuţiile drept "cordiale", după ce Herbert McMaster ar fi explicat că afirmaţiile lui Sean Spicer ar fi fost "neintenţionate".

"Preocupările au fost înţelese şi ascultate, urmând să fie transmise Casei Albe", a declarat McMaster.

În cursul unei conferinţe de presă desfăşurate joi, Sean Spicer pur şi simplu a citit acuzaţii făcute la postul Fox News de analistul Andrew Napolitano, care a susţinut că GCHQ l-ar fi spionat pe Donald Trump.

Guvernul Theresa May a catalogat acuzaţiile ca fiind "ridicole", explicând că "ar trebui ignorate".

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI