Merkel şi Putin se vor întâlni pe 2 mai la Moscova

Merkel şi Putin se vor întâlni pe 2 mai la Moscova
Sursa: www.agerpres.ro Foto: sharij.net 16.03.2017 14:30
Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin pe data de 2 mai, la Moscova, a anunţat joi prim-ministrul landului Bavaria, Horst Seehofer, aflat într-o vizită în capitala Rusiei, transmite DPA.

Seehofer urma să fie primit în cursul zilei de Putin la Kremlin, pentru discuţii axate în principal pe problema sancţiunilor economice în vigoare între Uniunea Europeană şi Rusia în urma anexării Crimeii şi a conflictului din estul Ucrainei.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, este un critic deschis al sancţiunilor impuse Rusiei. Înaintea unei deplasări la Moscova anul trecut, pentru o întrevedere cu Vladimir Putin, Horst Seehofer a cerut relaxarea acestor sancţiuni, dar şi sprijinul Rusiei pentru procesul de pace din estul Ucrainei.

Relaţiile dintre Germania şi Rusia au fost tensionate de conflictul declanşat în 2014 între armata ucraineană şi rebelii separatişti pro-ruşi, şi în care au fost ucise în jur de 10.000 de persoane, conform estimărilor ONU.

Volumul schimburilor comerciale germano-ruse a scăzut de la 80 miliarde de euro în 2012 la 47 miliarde de euro în primele 11 luni ale anului trecut.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI