Tusk nu va putea depune mărturie în Polonia din cauza unui angajament în Parlamentul European

Tusk nu va putea depune mărturie în Polonia din cauza unui angajament în Parlamentul European
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 13.03.2017 23:12
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, nu se va putea deplasa în Polonia pe 15 martie pentru a fi audiat ca martor într-o anchetă a procurorilor polonezi privind foşti oficiali ai serviciilor secrete, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, explicând că Tusk are un angajament anterior în Parlamentul European, transmite Reuters.

Parchetul din Varşovia a anunţat luni că l-a convocat pe Donald Tusk ca martor într-un caz vizând fapte petrecute în anul 2010, când Tusk era prim-ministru al Poloniei.

„Preşedintele Tusk a fost convocat ca martor şi va depune mărturie ca martor”, a declarat la Bruxelles purtătorul său de cuvânt.

„Cu toate acestea, având în vedere obligaţia sa de a prezenta un raport către Parlamentul European după fiecare Consiliu European, se va afla la Strasbourg miercuri, 15 martie, pentru sesiunea plenară a parlamentului', a indicat purtătorul de cuvânt. 'Îi va fi, de aceea, imposibil să depună mărturie în Polonia în acea zi”, a explicat el.

Donald Tusk a fost reales, joi, la un summit la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European, în pofida opoziţiei guvernului de la Varşovia, care l-a dorit în locul său pe europarlamentarul conservator Jacek Saryusz-Wolski.

Partidul Dreptate şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, este un adversar declarat al fostului premier, a cărui formaţiune liberală, Platforma Civică, se află acum în opoziţie în Polonia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI