Olanda: Şase persoane au fost arestate la Amsterdam după un protest al etnicilor turci

Olanda: Şase persoane au fost arestate la Amsterdam după un protest al etnicilor turci
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 13.03.2017 13:41
O manifestaţie în sprijinul autorităţilor din Turcia a degenerat duminică la Amsterdam, iar şase persoane au fost arestate, transmite DPA, citând informaţii făcute publice luni de Poliţia locală.

Manifestanţii erau nemulţumiţi de decizia autorităţilor olandeze de a le interzice ministrului de externe turc şi ministrului pentru familie să ia cuvântul la o adunare publică desfăşurată sâmbătă la Rotterdam.

Câteva sute de persoane de origine turcă au luat parte la manifestaţia organizată duminică la Amsterdam. Deşi demonstranţii nu ceruseră aprobare pentru eveniment, primarul Eberhard van der Laan luase decizia de a le permite să îşi continue demersul, câtă vreme totul decurge paşnic, potrivit postului olandez NOS, citat de portalul Dutch News.

Spre seară, participanţii au devenit violenţi, aruncând cu pietre înspre forţele de ordine. Atunci, primarul a autorizat intervenţia forţelor de ordine pentru a-i dispersa pe manifestanţi.

Poliţiştii au intervenit cu bastoane şi tunuri cu apă, iar şase protestatari au fost arestaţi. Acuzaţiile împotriva lor variază de la violenţă şi incitare la violenţă la proferarea de insulte şi folosirea unor însemne naziste, potrivit cotidianului Het Parool.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI