Vaticanul studiază posibilitatea unei călătorii a Papei Francisc în Egipt

Vaticanul studiază posibilitatea unei călătorii a Papei Francisc în Egipt
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: AFP 12.03.2017 07:20
Vaticanul studiază posibilitatea unei călătorii a Papei Francisc în Egipt, dar nu a fost stabilită o dată în acest sens, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Vaticanului, după publicarea unor informaţii privind o posibilă vizită a Suveranului pontif la Cairo în luna mai, transmite AFP.

"Se află în studiu o călătorie a Sfântului părinte în Egipt, dar nu au fost finalizate nici datele, nici programul", a menţionat Greg Burke (foto) într-un comunicat.

Postul public de radio italian RAI a indicat că Papa Francisc urmează să viziteze Cairo la 20 şi 21 mai şi că se va deplasa inclusiv la universitatea Al-Azhar, o instituţie de prestigiu a islamului sunit.

Papa l-a primit pe marele imam de Al-Azhar, Ahmed al-Thayeb, în cadrul unei întâlniri istorice la Sfântul Scaun, în mai 2016, întâlnire considerată punctul culminant al unei apropieri rapide între cele două instituţii după tensiunile înregistrate în timpul predecesorului lui Francisc, Papa Benedict al XVI-lea.

Preşedintele egiptean Abdel Fatah al-Sissi l-a invitat pe Suveranul pontif să viziteze Egiptul cu prilejul unei întâlniri desfăşurate la Vatican în 2014.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI