Peste 1000 de persoane s-au adunat în faţa clădirii consulatului turc din Rotterdam după ce tensiunile diplomatice dintre cele două state au escaladat.

Potrivit unor informaţii, protestatarii aruncau cu sticle şi au atacat maşini ale Poliţiei.

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat sâmbătă să între în Consulat şi apoi escortat la graniţa cu Germania.

Fatma Betul Sayan Kaya a ajuns sâmbătă în Olanda înaintea unui miting planificat pentru a a-i convinge pe turcii pro-Erdogan care trăiesc în Olanda, să voteze.

Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

Cu toate acestea, la sosirea sa, autorităţile olandeze nu i-au permis ministrului turc să intre în consulat, ceea ce a dus la o serie de reacţii şi mesaje furioase ale turcilor, postate pe reţelele de socializare.

Aunci când a ajuns, autorităţile olandeze nu i-au dat voie să intre în Consulat. Potrivit AFP, Poliţia a închis strada pe care se află Consulatul, invocând "informaţii potrivit cărora un anumit număr de persoane intenţionează să se adune acolo".

Tensiunile dintre Turcia şi Olanda au escaladat sâmbătă când preşedintele turc Erdogan a catalogat ţara membră NATO că ar avea „reminiscene naziste” pentru că a interzis mitingul de suport al ministrului turc, în timp ce premierul olandez i-a răspuns liderului de la Ankara că comentariile sale sunt „deplasate”.