Coreea de Sud: Park Geun-Hye a părăsit palatul prezidenţial, după demiterea sa

Coreea de Sud: Park Geun-Hye a părăsit palatul prezidenţial, după demiterea sa
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: japantimes.co.jp 12.03.2017 15:01
Preşedinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye, a părăsit duminică palatul prezidenţial de la Seul, la două zile după ce Curtea Constituţională a confirmat demiterea sa, în urma unui scandal de corupţie, a relatat agenţia Yonhap, preluată de AFP.

Dna Park a părăsit Casa Albastră (reşedinţa prezidenţială sud-coreeană), îndreptându-se spre locuinţa sa privată din sudul capitalei, unde sute dintre susţinătorii săi erau adunaţi pentru a protesta faţă de decizia Curţii Constituţionale.

Acesta a confirmat vineri demiterea lui Park Geun-Hye, votată în decembrie de Adunarea Naţională, declanşând plecarea efectivă de la putere a şefei statului.

Judecătorii Curţii au stabilit că dna Park a încălcat legea permiţându-i confidentei sale secrete, Choi Soon-Sil, să se amestece în probleme de stat.

Imagini difuzate duminică în direct de posturile de televiziune din exteriorul reşedinţei prezidenţiale au arătat zeci de poliţişti pe motociclete aşteptând să o escorteze pe dna Park.

În jur de 800 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a se evita eventuale violenţe.

Coreea de Sud trebuie să organizeze alegeri prezidenţiale în termen de 60 de zile de la decizia Curţii Constituţionale, presa locală avansând ziua de 9 mai ca data cea mai probabilă a scrutinului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI