Giulio Perrone, 64 de ani, născut în localitatea italiană Gragnano, figura cu o alertă roşie în baza Interpol pentru "probabila sa responsabilitate în traficul internaţional de cocaină".

De asemenea, era considerat membru de "prim nivel" al mafiei napolitane şi figura "pe lista fugarilor cei mai căutaţi de guvernul italian de acum mai bine de zece ani", a detaliat procuratura mexicană, care a precizat că Perrone a fost condamnat la aproape 21 de ani de închisoare în Italia.

Giulio Perrone, 64 de ani, a fost arestat în Ciudad Madero, din nord-estul Mexicului, teritoriu al grupurilor de crimă organizată precum Los Zetas şi Cartelul Golfului. El avea documente de identificare false.

Mexicul l-a predat pe Perrone autorităţilor italiene fără proceduri de extrădare deoarece el se afla în ţară fără autorizaţie, a arătat biroul Procurorului General, într-un comunicat.

Conform procurorilor, capturarea lui Giulio Perrone a fost rezultatul unei "ample" investigaţii în colaborare cu autorităţile italiene.

Perrone are o sentinţă de închisoare de 20 de ani, 11 luni şi 8 zile, în aşteptare, la Napoli, Italia, a mai arătat biroul citat.