Al treilea decedat, care a fost identificat ca fiind un bărbat de 74 de ani, a murit la un spital din Seul la prima oră a dimineţii după ce a fost internat inconştient cu o zi înainte, urmare a participării la o ciocnire cu poliţia în cadrul unei manifestaţii.

Alţi doi bărbaţi, de 60 şi 72 de ani, au murit şi alte câteva zeci de persoane au fost rănite vineri în protestele ce au urmat ratificării de către Curtea Constituţională a destituirii preşedintei Park, aprobată de Parlament din cauza legăturii acesteia cu cazul de corupţie "Rasputina".

Una dintre victime, un bărbat, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit sângerând în zona capului în apropierea Curţii Constituţionale, în centrul capitalei Seul, în jurul orei locale 13:00 (04:00 GMT), potrivit agenţiei de presă Yonhap.

Nu au fost furnizate informaţii privind decesul celui de-al doilea protestatar. Poliţia investighează aceste incidente, a adăugat Yonhap.

Cea mai înaltă instanţă judiciară din Coreea de Sud a aprobat vineri destituirea preşedintei Park Geun-Hye, obligată să părăsească scena politică în urma unui răsunător scandal de corupţie, notează AFP.

Acţiunile lui Park Geun-Hye au adus o gravă atingere spiritului (...) democraţiei şi statului de drept", a declarat preşedintele Curţii Constituţionale, Lee Jung-Mi. "Preşedinta Park Geun-Hye (...) a fost concediată", a anunţat el.

Decizia unanimă a judecătorilor Curţii, care au validat astfel destituirea, la 9 decembrie, a lui Park Geun-Hye de către Adunarea naţională, constituie punctul culminant al acestui scandal politic cu numeroase răsturnări de situaţie.