Milionarii ar putea fi atraşi de sistemul de servicii medicale superior şi taxele mai reduse ale ţării, de locaţia ideală a acesteia din punctul de vedere al tranzacţiilor de business cu Asia şi, bineînţeles, de plajele ţării. În ultimul deceniu, avuţia totală deţinută în Australia a avansat cu 85% faţă de 30% în cazul Statelor Unite şi 28% în cazul Marii Britanii, avansul fiind susţinut şi de faptul că Australia nu a trecut prin nicio recesiune timp de 25 de ani.

Drept rezultat, australienii de rând sunt acum semnificativ mai bogaţi decât americanii de rând sau britanicii de rând. Ţara ar putea atrage şi mai mulţi migranţi pe fondul escaladării tensiunilor rasiale şi religioase din Europa, relevă raportul citat. La sfârşitul anului 2016, avuţia persoanelor fizice se ridica la 192.000 miliarde de dolari la nivel mondial, sau de aproximativ 11 ori PIB-ul SUA, un număr de 13,6 milioane de milionari deţinând 69.000 de dolari din aceasta.

Numărul multi-milionarilor se ridica la 522.000, activele nete ale acestora atingând 10 milioane de dolari sau mai mult.  Având în vedere populaţia sa relativ restrânsă, Australia apare de asemenea într-un clasament al avuţiei medii pe persoană. Acesta este totuşi dominat de mici paradisuri fiscale.