Ziduri de sticlă anti-glonţ în jurul Turnului Eiffel, pentru a-l apăra de terorişti

Ziduri de sticlă anti-glonţ în jurul Turnului Eiffel, pentru a-l apăra de terorişti
Sursa: jurnal.md Foto: toureiffel.paris 09.02.2017 13:23
Un zid de sticlă anti-glonţ, de 2,50 metri înălţime, ar putea fi ridicat până în toamnă, ca măsură suplimentară de securitate anti-tero.

Construcţia, al cărei plan a fost dezvăluit de Le Parisien, ar trebui să înlocuiască barierele actuale, considerate inestetice şi ineficiente, se arată într-un comunicat al Primăriei Parisului.

O dezbatere publică se află în desfăşurare pe tema securităţii monumentului simbol din capitala Franţei. „Suntem de-abia în faza consultărilor”, a precizat Primăria.

Proiectul zidului de sticlă a obţinut deja avizul favorabil al comisiei pentru monumente. De menţionat că proiectul se înscrie în cadrul unui plan mai amplu, care va costa 300 de milioane de euro, anunţat luna trecută, pentru întărirea securităţii, modernizarea primirii vizitatorilor şi îmbunătăţirea confortului acestora.

Turnul Eiffel este emblema Parisului şi a fost inaugurat cu ocazia Expoziţiei Universale din 1889. Totodată, acesta este monumentul cel mai vizitat din lume, primind anual circa şase milioane de vizitatori.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI