„De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Florin Iordache, la Palatul Victoria.

Declaraţia prin care acesta şi-a anunţat demisia a durat 45 de secunde, după care Iordache a plecat fără a răspunde la vreo întrebare a jurnaliştilor.

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, a anunţat adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind graţierea, amnistia şi dezincriminarea unor fapte care constituie abuz în serviciu luni seară (31 ianuarie).

O parte dintre jurnalişti aveau, deja, informaţii cu privire la conţinutul Ordonanţei de Urgenţă, aşa că au dorit să afle de la Florin Iordache dacă acestea se confirmă. Pentru a scăpa de întrebările jurnaliştilor, ministrul a rostit de 24 de ori „altă întrebare” pentru a-i grăbi pe cei din sală şi pentru a încheia mai repede conferinţa de presă. 

În urma protestelor de amploare, Guvenul Grindeanu a abrogat acea ordonanţă de urgenţă.