Siria: 37 de morţi în raiduri împotriva unei foste ramuri a Al-Qaida

Siria: 37 de morţi în raiduri împotriva unei foste ramuri a Al-Qaida
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 08.02.2017 11:12
Cel puţin 37 de persoane, în majoritate civili, au fost ucise marţi în raiduri împotriva unor poziţii ale fostei ramuri a reţelei Al-Qaida în oraşul Idlib, nord-vestul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Raidurile au vizat poziţii ale Fateh al-Cham în Idlib şi împrejurimi, a precizat OSDO, care are o vastă reţea de surse şi militanţi în Siria.

'Un număr de 24 de civili, între care 11 femei şi 10 copii, figurează printre cele 37 de persoane ucise', potrivit unui nou bilanţ.

Provincia Idlib este în mare parte controlată de Fateh al-Cham, aliată a grupărilor rebele siriene.

OSDO a estimat că raidurile au fost întreprinse de avioane ale coaliţiei internaţionale antijihadiste condusă de SUA sau de avioane ale Rusiei, aliat al regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Armata rusă a dezminţit orice implicare.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a indicat, la rândul său, că forţele americane au vizat membri ai Fateh al-Cham 'în două atacuri precise', pe 3 şi 4 februarie, în apropiere de Idlib.

Atacurile americane în Siria s-au concentrat mult timp pe gruparea jihadistă Statul Islamic, rivală a Fateh al-Cham. Dar de câteva luni, raidurile ce vizează Fateh al-Cham s-au intensificat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI