Turcia: 248 de persoane au fost arestate în legătură cu postări pe reţelele sociale

Turcia: 248 de persoane au fost arestate în legătură cu postări pe reţelele sociale
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 07.02.2017 20:17
În Turcia au fost reţinute 948 de persoane, dintre care 248 au fost arestate, în legătură cu postarea pe reţelele de socializare a unor mesaje suspectate că ar susţine acte teroriste sau care conţin insulte la adresa unor lideri, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, relatează marţi DPA.

Un număr de 700 de persoane au fost plasate sub control judiciar, a precizat sursa.

Guvernul turc îi încurajează în mod activ pe oameni să furnizeze informaţii despre conturile de pe reţelele de socializare ce insultă sau ridiculizează lideri ori îşi exprimă sprijinul faţă de diferite organizaţii.

În decembrie 2016, Anadolu relata că autorităţile turce au demarat investigaţii în cazul a 3.710 persoane în legătură cu postări pe reţelele de socializare, în timp ce 1.656 de suspecţi erau formal arestaţi, în decursul ultimelor şase luni.

Ultima relatare se referea la dublul atentat sinucigaş din decembrie 2016 de la Istanbul, care a vizat forţele de securitate în apropiere de un stadion de fotbal, soldat cu peste 45 de morţi, inclusiv mai mulţi civili, precizând că unele dintre arestări au vizat comentarii referitoare la atacul respectiv.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI