Guvernul Marii Britanii nu va renegocia acordul pe tema Brexit dacă va fi respins de Parlament

Guvernul Marii Britanii nu va renegocia acordul pe tema Brexit dacă va fi respins de Parlament
Sursa: www.mediafax.ro Foto: lesechos.fr 07.02.2017 18:18
Guvernul Theresa May va prezenta Parlamentului o singură formă a acordului cu Uniunea Europeană pe tema Brexit, iar, în cazul respingerii proiectului, Marea Britanie va reveni la normele generale prevăzute de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), afirmă secretarul de stat David Jones.

Practic, David Jones, secretar de stat pentru Brexit, a transmis Parlamentului că fie va accepta acordul de părăsire a Uniunii Europene în forma negociată de Guvern, fie va fi o ieşire din Blocul comunitar fără niciun acord.

"Va avea loc un vot semnificativ - votul va fi ori pentru acordul pe care Guvernul îl va fi obţinut, ori, sincer, nu va exista niciun acord. Acestea vor fi opţiunile Parlamentului", a declarat David Jones, citat de site-ul publicaţiei The Telegraph.

"Premierul Theresa May a transmis clar că, în cazul în care nu vom obţine un acord cu UE, vom reveni la alte aranjamente", a adăugat David Jones, referindu-se la reglementările generale prevăzute de tratatele Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Premierul Theresa May a îndemnat luni seară Parlamentul britanic să nu încerce să modifice prea mult termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI