VIDEO

Protest istoric în România: 600.000 de oameni au fost în stradă // FOTO

Protest istoric în România: 600.000 de oameni au fost în stradă // FOTO
Sursa: jurnal.md/news.ro Foto: Inquam Photos 06.02.2017 06:51
Peste 600.000 de oameni au ieşit ieri în stradă în toată România. Deşi Guvernul a abrogat Ordonanţa de urgenţă privind modificarea legislaţiei enale, oamenii rămân nemulţumiţi şi spun că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale în beneficiul unor politiceni, trebuie să răspundă pentru ce au făcut şi să îşi dea demisia.

Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat după 12 ore, în a şasea zi de protest peste 280.000 de oameni ieşind în stradă numai la Bucureşti. Peste 350.000 de persoane au ieşit să protesteze în alte oraşe din România: La Cluj-Napoca au fost aproximativ 50.000 de manifestanţi, la Sibiu şi la Timişoara câte 40.000, iar la Iaşi peste 30.000.

Protestul a început în jurul orei 12:00, iar trei ore mai târziu, Guvernul abroga OUG 13/2017 privind codurile penale. Protestul au continuat şi după decizia Guvernului, la acel moment fiind în Piaţa Victoriei aproximativ 130.000 de manifestanţi. Oamenii au spus că nu vor să renunţe la proteste şi au cerut ca, după abrogarea OUG, Guvernul să îşi dea demisia.

Manifestaţia a  atins punctul culminant după ora 21.00, când în Piaţa Victoriei erau peste 280.000 de oameni, un record al celor şase zile în care oamenii au fost în stradă, după adoptarea OUG. Manifestanţii au ocupat atât zona din faţa sediului Guvernului, cât şi toate bulevardele din zonă.

La ora 20.00, oamenii au cântat Imnul şi au scandat în cor „Demisia”, „Hoţii”, „Nu cedăm”, „Nu plecăm”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, după ce mesajele erau proiectate pe Palatul Victoria şi pe un bloc din apropiere.

La ora 21.00, manifestanţii au aprins telefoane, lanterne şi brichete, simultan cu ceilalţi protestatari din ţară, apoi au cântat Imnul.La ora 21.30, protestatarii au oprit scandările şi au ţinut un moment de reculegere, timp de câteva secunde a fost linişte totală, iar pe blocul din apropiere a fost proiectat „#Colectiv”.După momentul de reculegerii, oamenii au aplaudat puternic şi au scandat "Ne-aţi unit, aţi reuşit", apoi au intonat Imnul, pentru a treia oară şi au continuat să scandeze „Demisia”.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului şi au scandat „Hoţii”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”,  „Rezistăm”, „Nu renunţăm”, „Nu cedăm”, „Continuăm”, „Jos Guvernul mafiot”, „Pleacă, Dragnea, pleacă”, „Plecaţi, plecaţi, nu mai guvernaţi”, „Vrem democraţie cu hoţii în puşcărie”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI