„Credem că ar trebui să existe o legislaţie clară cu privire la autorizarea guvernanţilor pentru a pune în aplicare dorinţa poporului britanic”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului May.

De asemenea, aceasta a precizat că parlamentarii vor avea puterea de a decide inclusiv cu privire la aprobarea acordului final negociat cu UE.
„Nu vom permite nicio încercare de a rămâne în blocul comunitar sau de a reintra prin uşa din spate”.

Proiectul legislativ, care va da premierului britanic permisiunea de a invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona şi de a declanşa procesul formal de ieşire, este contestat de parlamentarii pro-europeni. Aceştia îşi doresc mai multă transparenţă şi o supraveghere a strategiei de negociere propusă de premierul May.

Parlamentarii britanici au votat deja un proiect de lege care ar urma să îi acorde premierului Theresa May puterea de a activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

Decizia istorică a fost luată miercuri cu 498 de voturi pentru şi 114 împotrivă. Proiectul de lege trebuie să fie analizat în detaliu în Camera Comunelor şi în Camera Lorzilor, înainte de a intra în vigoare.