FOTO

Cel mai vârstnic chirurg din lume are 89 de ani, este din Rusia şi are în spate peste 10.000 de operaţii; Femeia continuă să facă şi câte 4 operaţii pe zi şi nu are de gând să se retragă

Cel mai vârstnic chirurg din lume are 89 de ani, este din Rusia şi are în spate peste 10.000 de operaţii; Femeia continuă să facă şi câte 4 operaţii pe zi şi nu are de gând să se retragă
Sursa: jurnal.md/dailymail.co.uk Foto: ruheroes.ru 06.02.2017 19:18
Alla Ilyinichna Levuşkina este cel mai vârstnic chirurg nu doar din Rusia, ci din lume. Femeia are 89 de ani, iar în spate o carieră de 68 de ani şi de peste 10.000 de operaţii. Alla Levuşkina lucrează în continuare, primeşte zilnic pacienţi şi face câte patru operaţii pe zi.

Deşi a avut o viaţă grea, a trecut prin foame şi război, femeia nu şi-a pierdut pofta de viaţă şi, ce e mai important pentru un doctor - dorinţa de a ajuta oamenii.

Ala Levuşkina s-a născut în oraşul Reazani, unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa, a terminat şcoala şi a supravieţuit războiului. Ulterior, a mers la Moscova, unde a studiat medicina, dar după ce a absolvit facultatea şi a furat meserie de la cei mai buni medici s-a întors în oraşul de baştină şi de atunci nu a mai plecat de acolo.

De atunci, Alla Levuşkina a dus peste 10 mii de intervenţii chirurgicale şi până la această vârstă realizează câte 150 de operaţii pe an. 

„Meseria de doctor depăşeşte ideea de profesie, e un stil de viaţă”, a declarat Alla Ilyinichna Levuşkina anterior, în unul dintre interviurile pentru presa rusă. „Dacă m-aş retrage, cine ar mai opera?”, spune femeia. Întrebând-o care este secretul longevităţii sale, chirurgul a spus: „Nu e niciun secret. Mănânc de toate, râd mult şi plâng la fel de mult”.

De menţionat că femeia locuieşte într-un apartament cu nepotul ei invalid, având grijă de el, având grijă şi de opt pisici pe care le-a adăpostit.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI