Un parc de distracţii din China a fost închis după ce o fată de 13 ani a murit în urma unui accident

Un parc de distracţii din China a fost închis după ce o fată de 13 ani a murit în urma unui accident
Sursa: www.agerpres.ro Foto: shanghaiist.com 05.02.2017 13:00
Autorităţile chineze au dispus închiderea unui parc de distracţii din sud-vestul ţării în urma unui accident grav în care o fată de 13 ani a decedat după ce a căzut de la înălţime dintr-unul dintre aparate.

Potrivit concluziei preliminare a anchetei, centura cu care era asigurată fata s-ar fi rupt, iar bara de siguranţă nu a reuşit să îi împiedice căderea în gol din aparatul „Travel Through Space" din Parcul Chaohua din oraşul Chongqing, notează duminică West China Metropolis Daily.

Părinţii fetei au acceptat suma de 870.000 yuani (127.000 de dolari) drept măsură compensatorie din partea parcului de distracţie pentru moartea unicei lor fiice, mai arată cotidianul din Chengdu.

Aparatul din parcul de distracţii în care s-a petrecut incidentul grav a trecut printr-o inspecţie în luna decembrie şi fusese declarat sigur, potrivit articolului care menţionează că ultima revizie a fost făcută, însă, în 2013.

Autoritatea naţională chineză pentru siguranţă a ordonat ca toate parcurile de distracţie care au în dotare un astfel de aparat să îi suspende funcţionarea până la efectuarea de verificări de către compania producătoare din Chengdu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI