LIVE

Manifestaţiile din România iau amploare: În Bucureşti este anunţat cel mai mare protest

Manifestaţiile din România iau amploare: În Bucureşti este anunţat cel mai mare protest
Sursa: jurnal.md Foto: news.ro 05.02.2017 13:09
Astăzi în Piaţa Victoriei de la Bucureşti, este programat cel mai mare protest de până acum faţă de ordonanţa de schimbare a codurilor şi faţă de Guvernul Grindeanu. Oamenii sunt aşteptaţi în Piaţă încă de la ora 14:00, iar la ora 20:00 va fi intonat imnul României.

În Piaţa Victoriei au venit şi părinţi însoţiţi de copiii. Mai mulţi voluntari au adus alimente, apă ceai şi cafea pentru cei care au nevoie.

Manifestanţii vor fi în piaţă în timp ce la Palatul Victoria este programată să se desfăşoare şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ, ceea ce se pare însă că nu va duce şi la întreruperea demonstraţiilor începute în urmă cu cinci zile.

Primii care au ajuns în Piaţă au fost cei 200 de studenţi din Cluj care au plecat sâmbătă seara cu trenul către Bucureşti. Ulterior, tinerii s-au retras, urmând să revină în Piaţă la ora 18:00.Un student a adus în Piaţa Victoriei o staţie, la care a pus Imnul Naţional.

„Am adus Imnul Naţional în Piaţa Victoriei să îl ascultăm cu toţii. Este important, pentru trezirea românilor", a spus studentul, care a adăugat că vrea şi demisia Guvernului, în afară de abrogarea ordonanţei.

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminică,  la ora 20.00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu, „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI