Iordania participă activ la coaliţia internaţională împotriva SI în Siria şi Irak, unde şi-a intensificat loviturile după moartea pilotului său Muath Al-Kasasbeh, capturat, apoi ars de viu în Siria de gruparea jihadistă care a revendicat faptele într-o înregistrare video publicată pe internet la 3 februarie 2015.

Ultimele lovituri iordaniene, efectuate vineri seară, au fost anunţate de armată cu ocazia împlinirii a doi ani de moartea pilotului Al-Kasasbeh.

„În memoria martirilor noştri căzuţi în războiul împotriva terorismului, avioane ale aviaţiei militare iordaniene au vizat vineri seară diferite ţinte ale grupului terorist Daech (acronimul arab al SI) în sudul Siriei, printre care o fostă poziţie militară a armatei siriene, capturată de grupul criminal”, au afirmat forţele armate iordaniene într-un comunicat.

Armata iordaniană a menţionat că loviturile sale au făcut mai mulţi morţi şi răniţi printre jihadişti şi au distrus un depozit de arme, un atelier folosit pentru fabricarea maşinilor capcană, precum şi cazărmi ocupate de SI.

Ea a adăugat că a utilizat drone şi muniţie teleghidată de înaltă precizie în loviturile de vineri, desfăşurate în cadrul „eforturilor depuse de regat pentru eradicarea acestei grupări teroriste”.