Donald Trump, invitat să efectueze o vizită în Polonia

Donald Trump, invitat să efectueze o vizită în Polonia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: REUTERS 03.02.2017 10:28
Preşedintele american Donald Trump a fost invitat să efectueze o vizită în Polonia în luna iulie, a declarat consilierul pe politică externă al preşedintelui polonez Andrzej Duda, Krzysztof Szczerski, care se află în vizită în SUA, unde s-a întâlnit cu generalul Michael Flynn, consilier al liderului de la Casa Albă.

Szczerski i-a transmis o invitaţie preşedintelui Donald Trump de a efectua o vizită în Polonia din partea şefului statului polonez Andrzej Duda şi a preşedintei croate Kolinda Grabar-Kitarović.

„Invitaţia a fost acceptată, iar acum aşteptăm răspunsul preşedintelui Trump privind calendarul său”, a declarat Szczerski.

Potrivit acestuia, generalul Michael Flynn i-a spus că „prezenţa trupelor americane în Polonia va fi un element stabil al relaţiilor polonezo-americane” şi că „NATO este fundaţia arhitecturii de securitate pentru SUA”.

„Nu există planuri de revizuire a deciziilor de la Summitului NATO din Varşovia, prezenţa SUA (în Polonia) va fi dezvoltată şi mai mult, deoarece, în curând, vor veni noi unităţi ale NATO, iar acest lucru se va desfăşura conform planului”, a spus Szczerski.

Una dintre deciziile Summitului NATO de la Varşovia a fost de a întări flancul estic al NATO printr-o prezenţă militară a Alianţei Nord-Atlantice.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI