Somalia: A fost declarată stare de dezastru naţional

Somalia: A fost declarată stare de dezastru naţional
Sursa: jurnal.md Foto: Gulliver/ Getty Images 28.02.2017 17:02
Preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Farmaajo, a declarat starea de dezastru naţional pentru a face faţă situaţiei umanitare provocate de seceta gravă ce afectează mare parte a ţării, relatează marţi EFE.

Abdullahi a făcut apel la comunitatea internaţională să răspundă cât mai urgent la această calamitate, potrivit contului său prezidenţial de Twitter.

Preşedintele a făcut de asemenea apel la comunitatea oamenilor de afaceri şi la diasporă pentru a participa la operaţiunile de recuperare a zonelor afectate, transmite Agerpres.

Aproximativ 3 milioane de somalezi se află în stare de urgenţă alimentară din iunie 2016 şi la un pas de foamete din cauza secetei înregistrate în ultimele luni, potrivit ONU.

Seceta a obligat deplasarea a peste 135.000 de persoane în Somalia din noiembrie, conform datelor culese de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (ACNUR) şi de Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi (NRC).

Organizaţiile internaţionale se tem să nu se repete foametea care a afectat ţara în 2011, când au murit peste 250.000 de persoane dintre care mai mult de jumătate copii sub cinci ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI