Cinci înalţi oficiali din Coreea de Nord, executaţi cu TUNURI antiaeriene pentru că l-au „înfuriat” pe Kim Jong-Un

Cinci înalţi oficiali din Coreea de Nord, executaţi cu TUNURI antiaeriene pentru că l-au „înfuriat” pe Kim Jong-Un
Sursa: jurnal.md Foto: nypost.com 28.02.2017 13:41
Cinci înalţi oficiali din Coreea de Nord au fost executaţi cu artilerie antiaeriană pentru că au furnizat informaţii false ce l-au ”înfuriat” pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, potrivit unui agent al serviciilor de informaţii sud-coreene.

Aceste informaţii au fost oferite de Serviciul Naţional de Informaţii din Coreea de Sud, prin intermediul unei scurte şedinţe informative, în timp ce Malaysia investighează moartea prin otrăvire a fratelui vitreg al liderului nord-coreean. Se presupune că Kim Jong-Un a ordonat asasinarea lui Kim Jong-Nam, ce a avut loc la data de 13 februarie, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

Potrivit agenţiei de spionaj sud-coreene, cei cinci oficiali nord-coreeni, ce făceau parte din Departamentul Securităţii de Stat, au fost executaţi cu tunuri antiaeriene din cauza unor informaţii false oferite liderului de la Phenian.

Nu este încă clar ce tip de informaţii false ar fi oferit şi nici modul în care au fost obţinute aceste date de către agenţia de spionaj a Coreei de Sud, notează Mediafax.

Kim Won-Hong, şeful Departamentului Securităţii de Stat al Coreei de Nord, a fost concediat în luna ianuarie, din cauza corupţiei, abuzului de putere şi torturilor comise de agenţia sa.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI